Chcesz coś zamówić?

Wyjątkowe wypieki na wyjątkowe okazje 


Tort również może być dziełem sztuki, ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia! Podaj temat lub motyw przewodni, a ja zajmę się resztą!

Zamówienia można składać:

📞 telefonicznie pod nr 886312845

📲 poprzez Messenger

📱na Instagramie

Lokalizacja: Bestwinka, woj. śląskie


Uwielbiam nietuzinkowe połączenia smakowe, ale jestem też wierna tradycyjnym smakom, które staram się przedstawić w nowoczesny sposób i odkurzyć stare, zapomniane receptury.

Tort jest dla mnie niezmiennie wyzwaniem, by przekonać wszystkich, że warto je zamawiać i nie należy się ich bać. Dobrze zrobiony tort zachwyci nawet zagorzałych jego przeciwników i mówię to na podstawie lat pracy i odzewu ze strony klientów. Jeśli mąż, który "nie jada tortów" zjadł i na dodatek mu smakowało, to znaczy, że był naprawdę smaczny :)

PRZYKŁADOWE WARIANTY SMAKOWE

1) Mus malinowy, krem z białej czekolady, domowa frużelina malinowa

2) Krem cytrynowy, mus bazyliowy, krem z białej czekolady, domowy curd cytrynowy

3) Krem kokosowy (Rafaello), mus malinowy lub truskawkowy, krem z mlecznej czekolady

4) Krem toffi, wkładka sernikowa, maliny w galaretce, mus malinowy, chrupka z prażonego migdała, biszkopty waniliowe

5) Krem karmelowy, mus z mlecznej czekolady, krem fistaszkowy, fistaszki w karmelu

6) Krem truflowy, krem pomarańczowy, krem straciatella z kawałkami czekolady i żelką
 pomarańczową 


JAK POWSTAJĄ DEKORACJE UMIESZCZANE NA MOICH TORTACH?

W 95% wszystko wykonuję sama. Figurki, wydruki cukrowe, kwiaty z papieru waflowego, kule czekoladowe i z masy cukrowej, lizaki bezowe - to wszystko robię ręcznie (zazwyczaj pod osłoną nocy, kiedy mam święty spokój :)).




JAK RODZĄ SIĘ POMYSŁY NA TORT?

Od razu, gdy ktoś mi powie "daje Pani wolną rękę". Tak, to zdanie działa cuda :) Niechętnie wykonuję dwa razy ten sam tort, ponieważ nie jest już dla mnie wyzwaniem, które po prostu kocham. 
A tak poważnie, najczęściej wystarczy kilka wskazówek i nie za dużo ograniczeń :) 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz