Jak i truskawki, to i jaglanka musi być! Czyż nie jest miło
zjeść tak kolorowego śniadania na tarasie, o słonecznym poranku, a już
najchętniej z bliskimi osobami?:). Owszem, tak:).
Połączenie kaszy jaglanej na
mleku z sezonowymi owocami to zdrowe i bardzo smaczne połączenie. A trio
kaszy jaglanej, truskawek i kokosu powinno zachęcić smakiem nawet najbardziej
uprzedzonych i mających strach przed spróbowaniem jaglanki. Polecam!
Składniki (na
jednoosobową porcję):
1 szklanka mleka
2 łyżki kaszy jaglanej
1-2 łyżeczek wiórek kokosowych
Dodatkowo: kilka
truskawek pokrojonych w kosteczkę, ewentualnie 1 łyżeczka wiórek kokosowych do
posypania wierzchu
Wykonanie:
Mleko zagotować. Wsypać kaszę jaglaną i 2 łyżeczki wiórek
kokosowych. Gotować na małym ogniu, aż do zgęstnienia. Dodać pokrojone w
kosteczkę truskawki i wymieszać. Przełożyć do miseczki. Posypać łyżeczką wiórek
i udekorować truskawką. Smacznego!
pyszności:)
OdpowiedzUsuń