sobota, 28 czerwca 2014

Kokosowa jaglanka z truskawkami



Jak i truskawki, to i jaglanka musi być! Czyż nie jest miło zjeść tak kolorowego śniadania na tarasie, o słonecznym poranku, a już najchętniej z bliskimi osobami?:). Owszem, tak:). 
Połączenie kaszy jaglanej na mleku z sezonowymi owocami to zdrowe i bardzo smaczne połączenie. A trio kaszy jaglanej, truskawek i kokosu powinno zachęcić smakiem nawet najbardziej uprzedzonych i mających strach przed spróbowaniem jaglanki. Polecam! 

 

Składniki (na jednoosobową porcję):

1 szklanka mleka
2 łyżki kaszy jaglanej
1-2 łyżeczek wiórek kokosowych

Dodatkowo: kilka truskawek pokrojonych w kosteczkę, ewentualnie 1 łyżeczka wiórek kokosowych do posypania wierzchu


Wykonanie:

Mleko zagotować. Wsypać kaszę jaglaną i 2 łyżeczki wiórek kokosowych. Gotować na małym ogniu, aż do zgęstnienia. Dodać pokrojone w kosteczkę truskawki i wymieszać. Przełożyć do miseczki. Posypać łyżeczką wiórek i udekorować truskawką. Smacznego!


1 komentarz: